APAYRI YAŞAM BESLENME SİSTEMİ

Apayrı Bir Yaşama Başlangıç
  • Apayrı Yaşam Sistemi Nedir?

    APAYRI YAŞAM SİSTEMİ NEDİR?

    Kişiyi bedensel ve ruhsal olarak şifalandırarak daha kaliteli ve mutlu bir yaşam imkanı sağladığı, bizzat uygulayan kişiler tarafından teyit edilmiş olan “sağlıklı yaşam” uygulamasıdır. Bugüne kadar milyonlarca kişi tarafından uygulanmış olan bu yaşam sisteminin dünya üzerinde her hangi bir benzeri bulunmamaktadır.

  • Öze Dönüş Yolcuğu Nedir?

    Öze Dönüş Yolcuğu Nedir?

    Apayrı Yaşam Sistemi’ni uygulamak isteyen kişilere, alanında diplomalı uzmanlar ve sistemin kurucusu Ahmet APA’nın bizzat eşlik etmesiyle en doğru bilginin verilerek sistemin öğretilmesi ve yüksek motivasyonla uygulatılması amacıyla senede iki kere başlatılan danışmanlık hizmetinin ismidir.Bu hizmetin adım, bedensel ve ruhsal olarak arınıp özlerine dönen katılımcıların bizzat kendileri tarafından “Öze Dönüş Yolculuğu” şeklinde belirlenmiştir.

  • Apayrı Bir Yaşam Sistemine Giriş

    Dünya üzerinde herhangi bir benzeri olmayan “Apayrı Yaşam Sistemi’nin” diğer beslenme modellerinden birçok farkı bulunmaktadır. Bu farkların hepsini burada tek tek açıklamanın mümkünü yoktur. Bu sebeple sadece 2 adet temel farka değineceğiz. Bu 2 büyük fark önem sırasına göre;

    1. Kolay uygulanabiliyor olması.
    2. Hiçbir diyette, uygulamada, programda elde edilemeyen şekilde muhteşem bir sonuç vermesi.

    Bu iki maddeyi incelediğimizde ikisinin de birbirine bağlı olduğunu görüyoruz. Etkili bir sonuç elde etmek için “istikrar” şarttır. İstikrar içinse kolay uygulanabiliyor bir program olması şarttır. Dolayısıyla 2 numaralı maddedeki başarı ancak istikrar ile, istikrar ise ancak 1 numaralı madde de geçen “uygulanabilirlik” ile mümkündür.  

    Bugüne kadar uygulayan milyonlarca kişinin de belirttiği üzere, Apayrı Yaşam Sistemi kişiyi hiç yormadan ve kolay bir şekilde ilerleterek ne olduğunu bile anlamadan şifaya kavuşturmaktadır. Tüm bu kolaylığı ise “seviyeler” adı verilen özel bir formülle sağlamaktadır. 8 aşamadan oluşan bu “seviyeler formülünün” kendi içerisinde bir matematiği bulunmaktadır ve kişinin bedensel durumuna, hastalık-sağlık durumuna ve hatta mevsime göre bile değişebilmektedir. Ayrıca kişinin bu seviyelere, ay takvimine göre ne zaman başlaması gerektiği de önemsiz gibi gözüken ama aslında oldukça önemli “kadim” bir bilgidir.

    Programın başarılı olması ve oldukça kolay bir şekilde uygulanabiliyor olması için en önemli kriter yukarıda zikredilen parametrelere göz önünde bulundurarak kişiye özel bir programın çıkartılmasıdır. Bir kişinin herhangi bir seviyeyi kaç gün uygulayacağı veya programda ilerlerken bir seviyeyi atlayıp atlamayacağı, neyi ne kadar yapması gerektiği, açlık terapilerinin süresi gibi oldukça önemli hususlar uygulanabilirlik ve dolayısıyla başarılı bir sonuç açısından en belirleyici unsurlardır.

    Bir matematik formülü gibi işleyen her bir seviye, bir sonraki seviye ile domino taşı gibi etkileşimdedir. Dolayısıyla herhangi bir seviyenin formülünde yapılacak matematiksel bir hata 8 seviyeyi birden etkiler ve bu durum olumsuz sonuçlar doğurabilir. Örneğin; bir seviyede programı gereksiz yere uzun yapmak kişide bıkkınlık ya da stres gibi durumlara yol açabilir. Sosyal medya hesaplarımızdan da sık sık denk geldiğimiz “tek başıma başladım ama bıraktım” gibi cümlelerin tek sebebi budur. Bunun sonucunda kişiler “başladım ama çok zor yapamadım” gibi gerçeği yansıtmayan cümlelerde kurmaktadır. Zor olan Apayrı Yaşam Sistemi değil, o kişinin kendi kafasına göre programı uygulamaya çalışmasıdır.

    Evet, bozuk matematik ile doğru sonuç almaya çalışmak çok zor hatta imkansızdır!!  Bir başka örnek vermek gerekirse; bir seviye gerektiğinden daha kısa yapıp bir sonraki seviyeye hazır olmadan geçmek ve sonucunda yine programı yarım bırakmaktır. Ya da tam hazır olmadan (yani bireysel seviyelere sahip olmadan) kişinin kendi kafasına göre açlık terapileri yapması ve bunun sonucunda bayılmaya kadar giden durumların görülmesidir. Bu örnekler çoğaltılabilir ama buna gerek yoktur zira sonuç olarak hepsi aynı yere çıkmaktadır. O sonuçta şudur; “eğer istikrar yoksa başarı olmaz, kişiye özel hesaplanan seviyeler yok ise istikrar olmaz.”

    Akıl, izan ve ilim çerçevesinde değerlendirdiğimizde yukarıda anlatılan sebeplerden ötürü sitemizde bulunan seviye-1 ile başlayıp seviye-8’e kadar devam eden seviyelerin kaç gün uygulanacağını belirtmenin mümkünü bulunmadığı gibi böyle bir uygulama yasalda değildir. Kişilerin sağlığını etkileyen durumlarından bir uzman tarafından değerlendirmesi kanunlar çerçevesinde de yasal bir yükümlülüktür.

    Bu sebeple burada paylaşılan seviyelerin yazıları tanı, teşhis ve tedavi yerine geçmez ve sadece bilgi paylaşımı amacıyla derlenmiştir. Paylaşılan bilgileri kendi başına uygulayan kişilerin sorumlulukları yine ancak kendilerine aittir ve tarafımızca hiçbir sorumluk alınmaz.

Seviyeler
  • Seviye-1 Can Simidi


    SEVİYE-1 “CAN SİMİDİ”

     

    Sağlıklı yaşam uygulaması olan Apayrı Yaşam Sisteminin giriş evresine “Seviye-1” denir. Seviye-1 modern yaşamın dayattığı “bozuk beslenme batağında” boğulan kişilerin kurtuluşa ermelerine vesile olduğu için “Can Simidi” sloganıyla tanımlanmıştır.

    Beslenme ve sağlık ile ilgili modern çağda türetilen ve mutlak doğru gibi gösterilen tüm yanlış bilgi ve uygulamalar sebebiyle birçok insan her ne kadar fazla kilolu olsa da aslında sürekli aç bir şekilde yaşamaktadırlar. Bu kişiler maalesef içinde bulundukları kısır döngüyü farkına varmayarak fazla kilolarından veya sağlık sorunlarından ötürü sürekli kendilerini suçlamaktadırlar.

    Apayrı Yaşam Sistemi ise Seviye-1 ile, unutulmuş olan “kadim doğru beslenme kurallarını” kişilere öğreterek ve danışmanlık hizmeti kapsamında uygulatarak onları güzelce beslemek suretiyle bitmek tükenmek bilmeyen açlıklarına son vermektedir.

    Seviye- 1 her ne kadar yaşam boyu rahatlıkla uygulanabilir bir disiplin olsa da kişinin beslenme hayatında ulaşması gereken son nokta olarak algılanmamalıdır. Yaşam boyu sürecek olan kalıcı ve elit bir beslenme disiplinine sahip olmanın, ancak tüm seviyeleri yani “Apayrı Yaşam Sistemi’nin” bütününü tamamlayarak elde edilebileceği iyice anlaşılmalıdır. Aksi taktirde verilen her emek boşa gidecek ve kişi zamanla yine eski bozuk beslenme batağına geri dönecektir.

    Seviye-1 ilk bakışta sadece “gıdaların glisemik indeks değerlerini” baz alan bir beslenme programı gibi gözükse de aynı değeri baz alarak oluşturulan benzer beslenme modellerinden birçok konuda ayrışmaktadır.  Bunların başında ise, “doğru bilinen yanlışlardan” tamamen arındırılmış olması gelmektedir. Ayrıca kolaylıkla uygulanabilmesi için üzerinde çok düşünülmüş ve çalışılmış birçok ince detay içermektedir. Apayrı Yaşam Sistemi’nin üstün başarısı bu detaylarda gizlidir.


    SEVİYE-1 UYGULAMASI

     

    Burada anlatılan Seviye-1 uygulaması tanı, teşhis ve tedavi yerine geçmez ve sadece bilgi paylaşımı amacıyla derlenmiştir. Paylaşılan bilgileri kendi başına uygulayan kişilerin sorumlulukları yine ancak kendilerine aittir ve tarafımızca hiçbir sorumluk alınmaz. Diyetisyeninize danışınız.

    Apayrı Yaşam Sistemi’nde her seviye bir sonraki seviye ile domino taşı gibi etkileşimdedir. Dolayısıyla uygulanacak olan seviyenin kaç gün uygulanacağı, bir sonraki seviyeyi ve tüm sistemi olumlu veya olumsuz olarak etkilemektedir. Uygulanacak süre miktarı kişilere göre tamamen değişmektedir. Bu konu ile ilgili  GİRİŞ kısmında ki yazıyı okumanız önerilir.

    Seviye-1’e başlamadan bir gün önce, aşağıda anlatılan yasaklar dikkate alınarak ve öneriler göz önünde bulundurularak uygun bir şekilde akşam yemeği yenir. (bu akşam yemeği sadece ön hazırlıktır ve uygulayacağınız seviye-1 gün sayısından düşülmez) Sofradan iyice doymuş olarak kalkmak ilk gün için oldukça önemli bir detaydır. Akşam yemeği sonrasında ise aşağıda anlatıldığı şekilde niyet edildikten sonra ve ertesi gün Seviye-1’in ilk günü resmi olarak başlamış olur.

    Bozuk beslenme batağından kurtularak daha sağlıklı, kaliteli ve mutlu bir yaşama, yani Apayrı Yaşama erişebilmek için kendisi için en uygun gün sayısınca aşağıda anlatılan seviye-1’in tüm kuralları eksiksiz bir şekilde uygulanır.


    SEVİYE-1 KURALLARI 

     

    1- Niyet Etmek

     

    Seviye-1’e başlarken tüm seviyeleri tamamlamak üzere hem batinen (kalben) hem de zahiren (sesli) niyet etmek önemlidir. Bu sayede tüm hücreler yapılan niyetin farkına varıp çalışmalarını ona göre programlayacaktır. Niyetin gücü ile sürecin zorluğu/kolaylığı doğru orantılıdır. Niyet ne kadar kuvvetli, inançlı ve kararlı yapılırsa Seviye-1 de aynı oranda kolay geçecektir.

    Niyet ile ilgili örnek bir metin: “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için, sağlığımı kazanmak niyetiyle Apayrı Yaşam Beslenme Sistemini tamamlamaya ve ilk adım olan Seviye-1’i uygulamaya. Sen zorlaştırma kolaylaştır, Ya Rabbi” Danışmanlık hizmeti alarak programımızı uygulayan danışanlarımız sistem boyunca seviye geçişleri ve açlık oruçlarına Sistem kurucusu Ahmet Apa’nın canlı yayınlarda toplu niyet ettirmesi ile uygulamaktadırlar. Bu sayede toplu halde edilen niyet ile muhteşem bir motivasyon sağlanmakta ve nefs ile mücadele daha kolay aşılmaktadır. Tarifi mümkün olmayan bu muhteşem motivasyonun kişi üzerindeki etkisi ancak yaşanarak anlaşılabilecek bir nimettir.

    Seviye-1 uygulama süresi boyunca yasaklı gıdalardan uzak durmak:

    Seviye-1’de yasaklı olan gıdalardan herhangi birinin tüketilmesi, Seviye-1’in yukarıda zikredilen “can simidi” etkisini sıfırlar. Böyle bir durumda programın ilk gününe tekrar geri dönülmesi gerekir. Seviye-2’ye geçmemeli, Seviye-1 birinci gününden tekrar başlayarak tamamlanmalıdır. Danışmanlık hizmetini alan  danışanlarımıza, seviye-1 yasaklı gıdalar listesine uygun örnek yemek menüleri, günlük olarak video şeklinde iletilmektedir.

    Yasaklı Gıdalar Listesi

     

    1) İşlenmiş un ve ürünleri (ekmek, makarna, şehriye, yulaf, tarhana, terbiyesinde un bulunan tencere yemekleri, ekmek  katılmış köfte, bakliyat unları, kuruyemiş unları)

    2) Rafine şeker ve şeker ihtiva eden gıdalar (bal, pekmez, taze veya kuru meyveler de dahil) (Not: Apayrı Yaşam İksiri “Apaixirium” içeriğindeki eser miktardaki bal ve pekmez, diğer besin maddeleri özdeşleşip fermantasyona uğrayarak farklı bir yapıya dönüştüğü için sistem uygulanırken tüketilebilir.

    3) Nişastalı gıdalar (pirinç, patates, irmik, mısır)

    4) Kavrulmuş kuruyemişler,

    5) Pişmiş havuç (havuç sadece sabah/akşam olmak üzere tek bir öğünde ve çiğ olarak tüketilebilir.)

    6) Kestane, balkabağı, pancar, nar ekşisi,

    7) Her türlü kızartılmış gıda (patates, patlıcan kızartması )

    8) Aromalı meşrubatlar (aromalı çay, meyve suyu, meyveli soda tüketilmemelidir. Türk kahvesi, filtre kahve, demleme bitki çayları ve sade maden suyu tüketilebilir.)

    9) Süt (Ayran ve kefir yalnızca tek öğünde, o öğünün yerine tek başına tüketilebilir. Yanında bir şey yenmez)

    10) Sıvı alım kurallarına uymak suretiyle; içme suyu sade tüketilebileceği gibi içerisine limon, maydanoz, taze kekik gibi gıdalar katılabilir.

     

    2-) Öğün Sayısı ve Saatleri

     

    • Seviye-1 iki ana öğünden oluşmaktadır.
    • Öğlen kahvaltısı saat 12:00 – 13:30 aralığında istenilen bir saate yapılır.
    • İki ana öğün dışında serbest olan sıvılar hariç hiçbir gıda tüketilmez.
    • Akşam yemeğinin en geç 18:00-19:30 arası tamamlanması önerilir.
    • Akşam yemeği ile uyku arasının en az 3-4 saat olması önerilir.

      3
      -) Sıvı Alım Kuralları
    •  
      1. Yemeklerden 30 dakika önce sıvı alımı Sonrasında herhangi bir sıvı tüketilmeden 30 dakika boyunca öğün saati beklenir.
      2. Yemek esnasında kesinlikle hiçbir sıvı alımı yapılmaz (su, çay, ayran, maden suyu )
      3. Yemekten sonra yeniden sıvı tüketimi için en az 1,5-2 saat beklenir.
      4. Uykudan uyanır uyanmaz su içilmemeli ve bir süre beklenmesi önerilir.

        SEVİYE-1 ÖNEMLİ TAVSİYELER


        1-  Besinleri Yeteri Kadar Çiğnemek Önemlidir
        Sindirim faaliyeti tükürük enzimleriyle başlar dolayısıyla çok çiğnemeyi alışkanlık haline getirmek önemlidir.


        2- Fiziksel Aktivite

        Günde en az 30 dakika normal tempoda yürüyüş yapılması önerilir. Danışmanlık hizmetini alan danışanlarımıza, spor hocaları tarafından hazırlanan ve gerek evde gerekse dışarda uygulayabilecekleri fiziksel aktiviteler videolu olarak iletilecektir.


        3- Seviye-1 İçin Beslenme Detayları



        a-
        Su tüketiminin bir sınırı yoktur. Sıvı alım kurallarına uymak suretiyle ihtiyaç duyulduğu ölçüde su tüketilebilir.


        b-
        Tabloda gösterildiği üzere saat 09.00-11:30 arası türk kahvesi, filtre kahve, yeşil çay veya başka bir bitki çayı tüketilebilir.


        c-
        Tabloda gösterildiği üzere saat 12.00-13:30 arası uygun bir zamanda kahvaltı yapılır. Kahvaltı menüsündeki temel gıda yumurtadır. Yumurtaya karşı alerjisi olan kişilerin bu gıdayı tüketmesi önerilmez. Rafadan, haşlanmış, menemen olarak veya tavada pişirilerek tüketilebilen yumurtaya ek olarak kahvaltıda tereyağı, peynir, zeytin, mevsim sebzeleri, mantar, tahin ve çiğ kuruyemişler (ceviz, badem, fındık vb.) tüketilebilir.


        d-
        Tabloda gösterildiği gibi 18:00-19:30 arası akşam yemeği yenilebilir. Akşam öğününde temel gıda olan bulgura ek olarak yasaklı listesinde olmayan her türlü gıda tüketilebilir. (et, balık, tavuk gibi hayvansal gıdalar veya fasulye, nohut, mercimek vb. bakliyatlar veya sebze yemekleri). Bulgur tüketmek istemeyenler yerine karabuğday (greçka) tüketebilir. Danışmanlık hizmeti kapsamında kişilerin durumuna, içinde bulundukları seviyeye ve kan grubuna göre hesaplamalar yapılarak  bulgur ve greçkadan oluşan menüler dönüşümlü olarak kullanılmaktadır.


        e-
        Yasaklı besin maddesi içermeyen çorbalar, salatalar serbesttir. Ek olarak yoğurt, çiğ kuruyemişler ve tahin serbesttir. Akşam öğünlerinin en temel gıdası bulgurdur. Bulgur tüketmek şart olmamakla birlikte ekmek tüketme alışkanlığı olan kişilerin sisteme kolay adapte olması için iki öğünden birinde bulgur tüketimi önerilir. Bulgur, nispeten düşük ‘Glisemik İndeks’ değeri ile temiz bir karbonhidrat kaynağıdır. Bulgur pilav, kısır, ev yapımı çiğ köfte gibi farklı yemek türleri şeklinde tüketilebilir.

        • Öğünlerde yiyecekleri sıvıdan katıya olacak şekilde tüketmeye dikkat Menüde eğer varsa önce çorba, sonra sulu yemek ile birlikte salata ve en son bulgur pilavı tüketilmelidir. Bulgur pilavının üstüne bir miktar sulu yemek koymakta ise bir sakınca yoktur.
        • Çorba mideyi kısa sürede terk ettiğinden uzun süreli tokluk hissi vermez. Bu nedenle Seviye-1’in ilk günlerinde uzun süreli tokluk yaşamak için akşam öğünlerinde çorba tüketilmesi tavsiye edilmemekle birlikte yasak değildir.
        • Öğünlerde tüketilen yemek miktarlarında bir sınırlama Öğlen öğününden akşama kadar olan süreçte şiddetli açlık hissedilmeyecek miktarda besin tüketmek yeterlidir. Akşam yemeklerinde ise sofradan tok kalkmak programa adaptasyonu kolaylaştırır.
        • Seviye 1’in son günlerine doğru besin miktarlarını azaltmak metabolizmayı Seviye 2’ye hazırlayacaktır. j- Kişilerin özellikle ilk günlerde karşılaştıkları tatlı ihtiyacına karşı “Apayrı Tahinli” tarifini hazırlayıp tüketmeleri tavsiye edilir.

        Apayrı Tahinli Karışım Tarifi


        1- 
        Rondo da ceviz badem gibi istenilen çiğ kuruyemişler çekilir. (Ne kadar ufaltılırsa o kadar güzel olur)

        2- 
        Bir kâseye   tahin konulur   ve   çekilmiş   kuruyemişler   tahini   koyulaştıracak miktarda   eklenir.

        3- 
        Bu karışımın üzerine tarçın serpilir. İstenirse içine kakaoda serpilip çok güzel bir lezzet elde edilebilir.


        NOT: 
        Sabah saat 5-6 gibi uyanan bir kişinin öğlen kahvaltısı için saat 12:00 – 13:30 aralığını beklemesine gerek yoktur. Böyle bir durumda kahvaltısını 09:00 ve sonrası istediği bir saatte yapabilir. Yine aynı şekilde akşam yemeği içinde saat 18:00-19:30 aralığını beklemesine gerek kalmaz. Akşam yemeğini 16:00 ve sonrasında istediği bir saate yapabilir. (Yemek ile uyku arasına minimum 4 saat koymak suretiyle)


        SEVİYE-1 ÖNEMLİ DETAYLAR


        Yıllardır süregelen yanlış beslenme sebebiyle metabolizması bozulmuş kişiler için ilk günler biraz zor ve stresli geçebilir. Fakat eğer çok güçlü bir niyet ve kararlılıkla sisteme başlanmışsa metabolizmanın Seviye-1’e adaptasyonu 1-2 gün gibi kısa bir sürede sağlanmış olur. Bu adaptasyonun sağlanmasıyla birlikte Seviye-1 uygulayanlar gerçek manada tokluğu yaşamaya başlayacak ve aslında bugüne kadar hep aç olduklarını tecrübe edeceklerdir. Yüzbinlerce kişi bu durumu bildirmiştir.

        Seviye-1   uygulayan    bir    kişinin    burada    verilen    tavsiyeleri    uygulama    zorunluluğu    yoktur.


        1) 
        Akşam yemeğinden aç kalkılmamalı, kişide rahatsız edici karın şişkinliği düzeyine varmayan bir doygunluk hissi olmalıdır. Kişi Seviye-1’e devam ettiği müddetçe aşırı şişkinlik ile tokluk arasında ki farkı kendisi anlamaya başlayacaktır.

        2) Yemekler ne kadar lezzetli ise doygunluk hissi o kadar fazla olacağından yemekleri tatlandırmak için her türlü baharatı kullanmak Yemeklerin lezzetli olması çok önemli bir detaydır.

        3) Seviye-1 uygularken açlık hissi oluşursa hafif tempoda yürüyüş yapılması önerilir. Hareket etmek, açlık hissini bastıracaktır. Seviye-1’de açlık hissinin çok kısa süreli ve geçici olduğu bilinmelidir.

        4) Seviye-1’in kuralı olmamakla birlikte, A kan grupları, menülerinde ne kadar az kırmızı et bulundururlarsa hastalıklarının iyileşmesi o kadar hızlı gerçekleşir. (Kaynak: Gerçek Tıp-Aidin Salih ve Peter J. D’Adamo – Kan Grubunuza Göre Diyet)

        5) Seviye-1’in kuralı olmamakla birlikte, 0 kan grupları öğlen menülerinde ne kadar az peynir bulundururlarsa hastalıklarının iyileşmesi o kadar hızlı gerçekleşir. Maddi imkânları el veriyorsa akşam yemeklerinde bulgur pilavı yerine et tüketmek onları hem daha tok tutar hem de hastalıkların iyileşme süreçlerini hızlandırır. (Kaynak: Gerçek Tıp-Aidin Salih ve Dr. Peter J. D’Adamo – Kan Grubunuza Göre Diyet)

        6) Seviye-1’in kuralı olmamakla birlikte, AB ve B kan grupları menülerinde ne kadar az beyaz et bulundururlarsa hastalıklarının iyileşmesi o kadar hızlı gerçekleşir. Tavuk, kaz ördek gibi beyaz et AB ve B kan grupları için tek başına bir hastalık sebebidir.

         


        Burada paylaşılan hiçbir bilgi sağlık uygulaması, teşhis, tedavi, ilaç olmayıp çeşitli bilgi kaynaklarından yapılan bir derlemedir. Herhangi bir beslenme planını uygulamadan önce doktorunuza, diyetisteninize danışınız.
  • Seviye-2 Kıyıya Çıkış

    SEVİYE-2 “KIYIYA ÇIKIŞ”

     

    Apayrı Yaşam Sistemi giriş evresinin devamı niteliğinde olan programına “Seviye-2” denir. Modern yaşamın dayattığı “bozuk beslenme batağında” boğulmak üzereyken seviye-1’i tamamlayarak seviye2’ye geçen kişilerin elde ettiği kazanıma atıfta bulunmak amacıyla “Kıyıya Çıkış” olarak tanımlanmıştır. Seviye-2’in uygulanış süresi “giriş” yazısında bahsedildiği üzere seviye-1’in ne kadar uygulandığı ve seviye-3’ün ne kadar uygulanacağı gibi kişiye göre tamamen değişmektedir.

    Seviye-1’in tamamlanmasıyla kişi metabolik sendrom etkilerinden büyük oranda kurtulmuş bulunmaktadır. Bu durumu bir benzetme ile açıklamak gerekirse; Seviye-1 ile sadece bataklığa akan kirli suyun önü kesilmektedir. Bataklığın büyümesi durdurulmuştur fakat bataklık hala mevcuttur. Yani beslenmede yapılan hatalardan vazgeçmek sağlıklı bir yaşam için şarttır ama yeterli değildir. Gerçek anlamda arınmak 8 seviyeden oluşan Apayrı Beslenme Sistemi’ni tamamlamakla mümkündür.

     

    SEVİYE-2 KURALLARI

     

    Seviye-1 kuralları aynı şekilde devam etmekle birlikte, “30 dakika normal tempo yürüyüş” tavsiyesi Seviye-2’de “30 dakika orta-hızlı tempo” olarak güncellenmiştir.

     

    1-Niyet Etmek

     

    Seviye-1’de yapılmış olan niyet, Seviye-2’de de tekrar edilmelidir. Niyet, Seviye-1’in son günü akşam yemeğinden sonra hem batınen (kalben) hem de zahiren (sesli) edilmelidir. Bu sayede tüm hücreler yapılan niyetin farkına varıp çalışmalarını ona göre programlayacaktır. Niyetin gücü ile sürecin zorluğu/kolaylığı doğru orantılıdır. Niyet ne kadar kuvvetli, inançlı ve kararlı yapılırsa Seviye-2’de aynı oranda kolay geçecektir.

    Niyet ile ilgili örnek bir metin: “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için, sağlığımı kazanmak niyetiyle Apayrı Yaşam Sistemini tamamlamaya ve ikinci adım olan Seviye-2’yi uygulamaya. Sen zorlaştırma kolaylaştır, Ya Rabbi” Danışmanlık hizmeti alarak programımızı uygulayan danışanlarımız sistem boyunca seviye geçişleri ve açlık oruçlarına Sistem kurucusu Ahmet Apa’nın canlı yayınlarda toplu niyet ettirmesi ile uygulamaktadırlar. Bu sayede toplu halde edilen niyet ile muhteşem bir motivasyon sağlanmakta ve nefs ile mücadele daha kolay aşılmaktadır. Tarifi mümkün olmayan bu muhteşem motivasyonun kişi üzerindeki etkisi ancak yaşanarak anlaşılabilecek bir nimettir.

     

    2-Yasaklı Gıdalar

     

    Seviye-2’de, Seviye-1’den farklı olarak öğle öğününden yumurta, peynir, zeytin vb. kahvaltılık gıdalar kaldırılmış ve yerine hurma, incir veya kuru üzüm gibi belirli gıdalar eklenmiştir. Bu gıdalar içerisinde ilk tercihin kesinlikle hurmadır. Hurma temin edilemezse taze veya kuru incir, kuru üzüm ya da kuru kayısı tüketilebilir. Bu gıdalar ile birlikte bir miktar ceviz, fındık, badem gibi çiğ kuruyemişler veya kaymak tüketilebilir. Aşağıdaki tabloda alternatif farklı seçenekler verilmiştir.

    Seviye-2’de öğlen öğününde kahvaltı yerine tüketilen hurma, incir, kuru üzüm, kuru kayısı hariç tüm Seviye-1 Yasaklı Gıdalar Listesi aynen geçerlidir. 

    Not: Tip-1/Tip-2 diyabet, insülin direnci gibi kronik rahatsızlığı olan bireyler, Seviye-2 öğle öğününde bulunan kuru meyveleri tüketmemeleri, çiğ kuruyemişleri tercih etmeleri önerilir.

     

    3-Sıvı Alım Kuralları

     

    a) Sıvı alım kuralları tüm sistem boyunca temel bir kural olarak varlığını sürdürmektedir.

    b) Seviye-2’de öğlen öğününde tabloda belirtilen kuru meyveler tüketilecekse yanında su tüketilemez fakat bir fincan Türk Kahvesi, filtre kahve yeşil çay veya herhangi bir bitki çayı tercih edilebilir. Granül kahve ve aroma içeren tüm kahveler yasaktır. Herhangi bir mide rahatsızlığı olanların ise bu kuru meyvelerle birlikte izin verilen sıvıları içmeleri tavsiye edilmez.

    c) Sadece kuru meyvelerle yapılan öğle öğününden sonra su içmek için 2 saat yerine 45 dakika beklenmesi yeterlidir.

    d) Öğle öğününde kuru meyveler ile beraber kuruyemişler tercih edilecekse su, çay ve kahve gibi içeceklerin hiçbiri tüketilmemelidir. Öğünden sonra ise her zaman olduğu gibi sıvı alımı için en az 2 saat beklenmelidir.

     

    SEVİYE-2 UYGULAMA TABLOSU

    Burada paylaşılan hiçbir bilgi sağlık uygulaması, teşhis, tedavi, ilaç olmayıp çeşitli bilgi kaynaklarından yapılan bir derlemedir. Herhangi bir beslenme planını uygulamadan önce doktorunuza, diyetisyeninize danışınız.

  • Seviye-3 İlk Adım

    SEVİYE-3 “İLK ADIM”

    Apayrı Yaşam Sistemi’nde sağlıklı hayata geçiş evresinin ilk adımı olan programa “Seviye-3” denir. Seviye-1’i tamamlayarak bozuk beslenme bataklığından çıkan ve Seviye-2’ ile kıyıya varan bireylerin, artık ayağa kalkarak çok daha sağlıklı bir yaşama doğru adım atmalarına dikkat çekmek adına “İlk Adım” olarak nitelendirilmiştir.

    Seviye-1 ile harekete geçirilen ve Seviye-2 ile daha işler hale gelen metabolizmanın çalışma hızı, Seviye-3’te tek öğün beslenme ile bir üst noktaya taşınmaktadır. Bu sayede kişinin yaşamı esnasında ihtiyaç duyduğu enerjinin tamamını gıda ile dışarıdan almaktan ziyade, önemli bir kısmını kendi içinde üretebilme potansiyeli açığa çıkarılmaktadır. Seviye-3’ün en önemli hedefi olan bu kazanım, kişinin beslenme hayatında çok büyük bir devrimdir.

    Seviye-3 ile geçilen bu yeni beslenme düzenine, metabolizmanın adaptasyonu tıpkı ramazan orucunun ilk günlerinde olduğu gibi bir miktar sancılı olabilmekte ve kişiye göre değişmekle birlikte enerji kaybı, halsizlik, tansiyon düşmesi gibi durumlar gözlenebilmektedir. Tüm bu durumlar, vücudun fonksiyonlarını içinde bulunduğu yeni beslenme düzenine göre ayarlamasından başka bir şey değildir ve gayet doğaldır. Unutulmamalıdır ki oldukça kısa bir süre uygulanacak Seviye-3, Seviye-4’teki açlık oruçları için en önemli ön hazırlıktır. Bu yüzden Seviye-3 sistemde bir geçiş evresi olarak nitelendirilmektedir.

     

    SEVİYE-3 KURALLARI

    Seviye-1 kuralları aynı şekilde devam etmekle birlikte, Seviye-2’de “30 dakika hızlı tempo” olan yürüyüş kuralı “40 dakika yavaş tempo” olarak güncellenmiştir.

    1- Niyet Etmek

    Seviye-2’de yapılmış olan niyet, Seviye-3’te tekrar edilmelidir. Niyet, Seviye-2’nin son günü akşam yemeğinden sonra hem batınen (kalben) hem de zahiren (sesli) edilmelidir. Bu sayede tüm hücreler yapılan niyetin farkına varıp çalışmalarını ona göre programlayacaktır. Niyetin gücü ile sürecin zorluğu/kolaylığı doğru orantılıdır. Niyet ne kadar kuvvetli, inançlı ve kararlı yapılırsa Seviye-3’te aynı oranda kolay geçecektir.

    Niyet ile ilgili örnek bir metin: “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için, sağlığımı kazanmak niyetiyle Apayrı Yaşam Sistemini tamamlamaya ve Seviye-3’ü uygulamaya. Sen zorlaştırma kolaylaştır, Ya Rabbi

    Danışmanlık hizmeti alarak programımızı uygulayan danışanlarımız sistem boyunca seviye geçişleri ve açlık oruçlarına Sistem kurucusu Ahmet Apa’nın canlı yayınlarda toplu niyet ettirmesi ile uygulamaktadırlar. Bu sayede toplu halde edilen niyet ile muhteşem bir motivasyon sağlanmakta ve nefs ile mücadele daha kolay aşılmaktadır. Tarifi mümkün olmayan bu muhteşem motivasyonun kişi üzerindeki etkisi ancak yaşanarak anlaşılabilecek bir nimettir.

    2- Kurallar

    • Seviye-3, sadece akşam olmak üzere tek öğünden oluşmaktadır.
    • Seviye-1 Yasaklı Gıdalar Listesi aynen geçerlidir.
    • Yemek bittikten hemen sonra ceviz, fındık çiğ kuruyemişler tüketilebilir.

    3- Sıvı Alım Kuralları

    Sıvı alım kuralları tüm sistem boyunca temel bir kural olarak varlığını sürdürmektedir.

    SEVİYE-3 UYGULAMA TABLOSU


    Burada paylaşılan hiçbir bilgi sağlık uygulaması, teşhis, tedavi, ilaç olmayıp çeşitli bilgi kaynaklarından yapılan bir derlemedir. Herhangi bir beslenme planını uygulamadan önce doktorunuza, diyetisyeninize danışınız.

  • Seviye-4 Yeşeren Şifa

    SEVİYE-4 “YEŞEREN ŞİFA”

    Sağlıklı yaşam uygulaması olan Apayrı Yaşam Sisteminin gelişme evresinin ilk programına “Seviye4” denir. Tutulan 36 saatlik açlık oruçlarının, kişi üzerinde ki olumlu etkilerine dikkat çekmek adına “Yeşeren Şifa” olarak nitelendirilmiştir.

    Seviye-4’te tutulan oruçların ramazanda tutulan dini oruçlar ile karıştırılmaması için “açlık orucu” tanımlaması yapılmıştır. Açlık orucu her ne kadar dini bir uygulama olmasa da ona yaklaşımımız tıpkı ramazan orucunda olduğu gibi ciddiyet içermelidir. Zira sonuç itibariyle açlık orucu da bir oruçtur ve niyet ederek başlamak, niyetli iken yememek, içmemek gibi oruç kavramının genel kurallarına tabidir.

    Kuru kuru aç kalmak ile karıştırılmaması gereken ve muhteviyatında inanç barındıran açlık orucu, Müslüman olup oruç kavramına çokta uzak olmayan bireylerin inanç mekanizmasının da yardımıyla kolaylıkla uygulanabilmektedir.

    SEVİYE-4 KURALLARI

    Seviye-1 yasakları devam etmekle birlikte, Seviye-3’de “40 dakika yavaş tempo” olan yürüyüş kuralı açlık ertesi gün 15 dakika diğer günler “45 dakika yavaş tempo” olarak güncellenmiştir.

    1-Niyet Etmek

    Seviye-3’de yapılmış olan niyet, Seviye-4’de tekrar edilmelidir. Niyet, Seviye-3’ün son günü akşam yemeğinden sonra hem batınen (kalben) hem de zahiren (sesli) edilmelidir. Bu sayede tüm hücreler yapılan niyetin farkına varıp çalışmalarını ona göre programlayacaktır. Niyetin gücü ile sürecin zorluğu/kolaylığı doğru orantılıdır. Niyet ne kadar kuvvetli, inançlı ve kararlı yapılırsa Seviye-4’de aynı oranda kolay geçecektir.

    Niyet ile ilgili örnek bir metin: “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için, sağlığımı kazanmak niyetiyle Apayrı Yaşam Sistemini tamamlamaya ve seviye-4’ü uygulamaya. Sen zorlaştırma kolaylaştır, Ya Rabbi

    Danışmanlık hizmeti alarak programımızı uygulayan danışanlarımız sistem boyunca seviye geçişleri ve açlık oruçlarına Sistem kurucusu Ahmet Apa’nın canlı yayınlarda toplu niyet ettirmesi ile uygulamaktadırlar. Bu sayede toplu halde edilen niyet ile muhteşem bir motivasyon sağlanmakta ve nefs ile mücadele daha kolay aşılmaktadır. Tarifi mümkün olmayan bu muhteşem motivasyonun kişi üzerindeki etkisi ancak yaşanarak anlaşılabilecek bir nimettir.

    2-Yasaklı Gıdalar

    Aşağıda Seviye-4 Uygulama tablosunda görüldüğü üzere öğlen öğünleri bir gün Seviye-1, bir gün seviye2’ye göre yapılmaktadır. Akşam yemeklerinde ise Seviye-1 yasakları dikkate alınmaktadır.

    3-Sıvı Alım Kuralları

    Önceden de belirtildiği üzere, sıvı alım kuralları tüm sistem boyunca temel bir kural olarak varlığını sürdürmektedir.

    SEVİYE-4 UYGULAMA TABLOSU

     


    36 SAATLİK ORUCUN DETAYLI ANLATIMI

    (AİDİN SALİH’in GERÇEK TIP KİTABINDAN DERLENMİŞTİR)

    Çarşamba : Akşam 19:00 ‘da yemeğimiz bitmiş olacaktır. Bu bizim sahur yemeğimiz hükmündedir. Yemekten sonra uyuyana kadar sıvı alım kurallarına uyarak su, bitki çayı içilebilir. Başka herhangi bir şey içilmez. Gece yatmadan önce bağırsak boşaltıcı bir ürün olan magnezyum sülfat, bir tatlı kaşığı kadar miktarda bir bardak suda iyice karıştırılarak içilir. Magnezyum sülfata alternatif olarak bir miktar sinameki tozu suya karıştırarak içilebilir. Ayrıca APAFORM detoks çayı da kullanabilir. Gerek magnezyum sülfat gerekse sinameki gerekse APAFORM’UN kullanım miktarları kişiye göre değişiklik göstermektedir. Kişiler kendilerine en uygun miktarı zaman içerisinde deneyerek tecrübe edebilirler. Bu sayede oruçlu olunduğu gün boşaltımını sağlayabilecek en doğru orana ulaşılmış olur.

    İstenilirse gece sahura kalkıp sadece su içilebilir. Eğer sahura kalkacaksanız sahurda niyet edilebilir. Kalkılmayacaksa gece yatarken magnezyum sülfat ya da sinameki içtikten sonra “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için, sağlığımı kazanmak niyetiyle Apayrı Yaşam Sistemini tamamlamaya ve seviye-4’ün 36 saatlik açlık orucunu tutmaya. Sen zorlaştırma kolaylaştır, Ya Rabbi” şeklinde niyet edilir. Danışanlarımızla bu niyetler canlı yayında hep birlikte yapılacaktır. Bu işin tüm sırrı yapılacak olan bu niyette gizli. Ne kadar sağlam niyet edilirse o kadar rahat oruç tutulmakta olup bu durumu bugüne kadar yüzbinlerce kişi bildirmiştir.

    Örneğin “çok kötü olursam bozarım, ne yapayım nasıl olsa farz değil ya” şeklinde bakış açısına sahip kişilerin oruçları ya tamamlayamadığı ya da çok zor bir şekilde tamamladığı gözlemlenmiştir. Zaten seviye 1-2-3’ü tamamlayan herkes fiziksel olarak açlık orucu tutmaya hazır durumdadır. Ama işin psikolojik, yani niyet ve inanç kısmı ise tamamen kişinin kendi elindedir. O yüzden niyetler yapılırken korkmadan cesurca ve kat-i surette bozulmayacağı düşünülerek niyet edilmelidir. Sonrasında her şey çok kolay olmaktadır.

    Perşembe: Akşam ezanı ile birlikte oruç sadece 1 ya da 3 yudum su ile bozulur. Eğer ihtiyaç duyulursa daha fazla su içebilir. Aidin Salih kitabında içmemenin daha iyi olduğunu bildirmiştir. Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta; aç karnına çok fazla su içmenin kişide halsizlik ve mide bulantısına yol açtığı gerçeğidir. Kişi kendini su içmek için zorlamamalı fakat canı su içmek isterse içebilir. Evde oturanlar PERŞEMBE gündüz uyumayın ki gece yatsıdan sonra erkenden yatarsınız ve sabaha kadar uyursunuz. Böylece aklınız gece boyunca yemekle içmekle meşgul olmadan süreci daha çabuk atlatırsınız ve sabah kalktığınız gibi 36 saatlik orucu bitirmiş olursunuz.

    Cuma: Sabah saat 08:00’de 1/3 oranında taze sıkılmış sebze/meyve suyunu, su ile karıştırılarak (kan grubuna göre şifalı olarak nitelendirilen sebze/meyveleri tercih edilmesi faydalıdır) “çok yavaş şekilde” yudum yudum içilerek oruç sonlandırılır. Bu işlem için katı meyve sıkacağı kullanabilirsiniz. Gün içerisinde geriye kalan beslenme rutini ise yukarıda tabloda gösterildiği şekilde devam eder.

    Ahmet APA’dan not: “Ben tutmuş olduğum hiçbir orucu meyve suyu ile sonlandırmadım. Bunun yerine düşük tansiyon ve mide sorunum olmadığı için tercihimi genellikle 1 adet limonu 1 bardak suyun içine sıkarak içmek oldu. Bazen de sebze suyunu sıkarak orucumu sonlandırdım. Unutulmaması gereken en önemli nokta içilecek sıvının çok yavaş bir şekilde yudumlanması. Bazı sebze sularının tadı çok kötü olabiliyor örneğin: Ispanak suyu bana hep toprak kokusu veriyor böyle durumlarda içine bir miktar maydanoz eklerseniz müthiş ferahlık verdiği gibi o kötü tadı da bastırıyor. Yani 2 sebzenin suyunu karıştırıp içebilirsiniz.

    CumaSabah saat 10:00’da bir porsiyon meyve yenilmektedir. (kan grubuna göre şifa olarak nitelendirilen ve mevsiminde olan meyvelerin tercih edilmesinde fayda vardır)

    Ahmet APA’dan notBu noktada benim kesinlikle ilk tercihim hurmadır. Eğer hurma yoksa incirde olabilir. Bir porsiyon meyve ne demek? 1 adet elma ya da 3 -5 tane hurma olabilir. (Ben yoğun çalışırken 7 adet tüketiyordum. Bu şekilde çok yoğun çalışan kişilerde 7 tanede olabilir), incir ise 3 tane kafidir. 5 senedir, oruç sonrası saat 10:00’da tüketilecek gıda olarak ilk tercihin hurma olmasını öneriyorum.”

    Cuma: Öğlen saat 12:00’da bir tabak tuzsuz, zeytinyağlı ve limonlu bol yeşillikli mevsim salatası yenilir. Marul, roka, maydanoz, salatalık, domates vb. mevsim sebzeleri ile hazırlanmış ve kişinin damak tadına uygun herhangi bir salata.

    Ahmet APA’dan not“Bu salata tuzsuz olacağı için benim gibi tuzu seven ve eksikliğini yaşayan kişiler için şu öneride bulunmak isterim. Salatayı bol limonlu yapınız. Birde üzerine kuru kekik yada nane gibi bir baharat eklendiğinde tadı gerçekten harika olmaktadır. Denenmesini tavsiye ederim.

    Cuma: Akşam saat 18:00’da tuzsuz ve salçasız “mevsim sebze” yemeği yenilir. Bu sebze yemeği şart olmamakla birlikte kişilerin kan grubu için şifalı olarak nitelendirilen sebzeleri tercih etmesi tavsiye edilir. Tuzsuz olacağı için bir miktar baharat ile yemek tatlandırılabilir.

    Cuma tüm gün boyunca sıvı alım kurallarına uyarak su içilebilir. Siyah çay ve kahve yasak olmakla birlikte doğal bitki çayları serbesttir. Cuma günü sadece yukarıda belirtilen sabit menü tüketilmektedir Farklı hiçbir şey yenmez.

    Cumartesi: Seviye-4 tablosuna riayet etmek sureti ile her zaman ki beslenme programına geri dönülür. Ayrıca tuz, kahve, çay tüketimi artık serbest olmaktadır.

    Gerçek Tıp Kitabı Not: “Emzirenler, hamileler, diyaliz hastaları, ağır böbrek hastaları, açık kalp ameliyatı gibi ameliyat geçirmiş olan bireylerin bu seviyeyi uygulaması önerilmez.”

    Burada paylaşılan hiçbir bilgi sağlık uygulaması, teşhis, tedavi, ilaç olmayıp çeşitli bilgi kaynaklarından yapılan bir derlemedir. Herhangi bir beslenme planını uygulamadan önce doktorunuza, diyetisyeninize danışınız.

  • Seviye-5 Şifa Damlası

    SEVİYE-5 “ŞİFA DAMLASI”

    Apayrı Yaşam Beslenme Sistemi’nin şifalanma evresinin devamı olan ve düzgünce uygulandığı taktirde kişiye kazandırdığı muhteşem şifaya dikkat çekmek amacıyla ‘Şifa Damlası’ olarak adlandırılan programına “Seviye-5” denir.

    Seviye-5’in bir uzmanın değerlendirmesi olmadan tek başına uygulanması kesinlikle önerilmemektedir. Zira kişinin beden ve hastalık durumuna göre bazen seviye-5 çok kısa uygulanabilmekte veya uygulanmadan atlanabilmekte veya oldukça uzun bir şekilde uygulanabilmektedir. Tüm bu seçenekler tamamen kişiye göre değişmektedir. Dolayısıyla seviye-5 ve devamındaki seviyelerin bir uzman tarafından değerlendirilmeden körü körüne uygulanması istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir.

    SEVİYE-5 KURALLARI

    Seviye-1 kuralları aynı şekilde devam etmekle birlikte, Seviye-4’teki oruç ertesi gün 15 dakika diğer günler  “45 dakika yavaş tempo” yürüyüş kuralı aynı şekilde uygulanacaktır.

    Niyet Etmek


    Seviye-4’de yapılmış olan niyet, Seviye-5’de tekrar edilmelidir. Niyet, Seviye-4’ün son günü akşam yemeğinden sonra hem batınen (kalben) hem de zahiren (sesli) edilmelidir. Bu sayede tüm hücreler yapılan niyetin farkına varıp çalışmalarını ona göre programlayacaktır. Niyetin gücü ile sürecin zorluğu/kolaylığı doğru orantılıdır. Niyet ne kadar kuvvetli, inançlı ve kararlı yapılırsa Seviye-4’de aynı oranda kolay geçecektir.

    Niyet ile ilgili örnek bir metin: “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için, sağlığımı kazanmak niyetiyle Apayrı Yaşam Sistemini tamamlamaya ve seviye-4’ü uygulamaya. Sen zorlaştırma kolaylaştır, Ya Rabbi

    Danışmanlık hizmeti alarak programımızı uygulayan danışanlarımız sistem boyunca seviye geçişleri ve açlık oruçlarına Sistem kurucusu Ahmet Apa’nın canlı yayınlarda toplu niyet ettirmesi ile uygulamaktadırlar. Bu sayede toplu halde edilen niyet ile muhteşem bir motivasyon sağlanmakta ve nefs ile mücadele daha kolay aşılmaktadır. Tarifi mümkün olmayan bu muhteşem motivasyonun kişi üzerindeki etkisi ancak yaşanarak anlaşılabilecek bir nimettir.

    1-Yasaklı Gıdalar

    Seviye-1 Yasaklı Gıdalar Listesi aynen geçerlidir.

    2-Sıvı Alım Kuralları


    Sıvı alım kuralları tüm sistem boyunca temel bir kural olarak varlığını sürdürmektedir.

    SEVİYE-5 UYGULAMA TABLOSU


    Seviye 4’te haftada 1 kez pazartesi günleri tutulan 36 saatlik oruç, Seviye-5’te pazartesi ve perşembe olmak üzere haftada 2 gün olarak uygulanacaktır. Bunun dışında hiçbir farklılık yoktur.

    Burada paylaşılan hiçbir bilgi sağlık uygulaması, teşhis, tedavi, ilaç olmayıp çeşitli bilgi kaynaklarından yapılan bir derlemedir. Herhangi bir beslenme planı uygulamadan önce doktorunuza, diyetisyeninize danışınız.

  • Seviye-6 Şifa Yağmuru

    SEVİYE-6 “ŞİFA YAĞMURU”


    Apayrı Yaşam Sistemi’nin gelişme evresi olan programına ‘’Seviye-6” denir. Bu seviyede tutulan 3 günlük açlık orucunun kişi üzerinde ki olumlu etkilerine dikkat çekmek adına “Şifa Damlası” olarak nitelendirilmiştir. Seviye-5 yazısında belirtildiği gibi, bu seviyenin de kişinin beden ve hastalık durumunun bir uzman değerlendirilmesi olmaksızın uygulanması istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir.

    SEVİYE-6 KURALLARI

    1-Niyet Etmek

    Niyet, Seviye-5’in son günü akşam yemeğinden sonra hem batınen (kalben) hem de zahiren (sesli) edilmelidir. Bu sayede tüm hücreler yapılan niyetin farkına varıp çalışmalarını ona göre programlayacaktır. Niyetin gücü ile sürecin zorluğu/kolaylığı doğru orantılıdır. Niyet ne kadar kuvvetli, inançlı ve kararlı yapılırsa Seviye-6’da aynı oranda kolay geçecektir.

    Niyet ile ilgili örnek bir metin: “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için, sağlığımı kazanmak niyetiyle Apayrı Yaşam Sistemini tamamlamaya ve seviye-6’nın 3 günlük açlık orucunu tutmaya. Sen zorlaştırma kolaylaştır, Ya Rabbi

    Danışmanlık hizmeti alarak programımızı uygulayan danışanlarımız sistem boyunca seviye geçişleri ve açlık oruçlarına Sistem kurucusu Ahmet Apa’nın canlı yayınlarda toplu niyet ettirmesi ile uygulamaktadırlar. Bu sayede toplu halde edilen niyet ile muhteşem bir motivasyon sağlanmakta ve nefs ile mücadele daha kolay aşılmaktadır. Tarifi mümkün olmayan bu muhteşem motivasyonun kişi üzerindeki etkisi ancak yaşanarak anlaşılabilecek bir nimettir.

    2- Yasaklı Gıdalar

    • Kan grubuna göre zararlı olan yiyecekler yasaktır. Geri kalan tüm yiyecekler Örneğin A kan grubuna seviye-1 boyunca yasak olan ekmek artık serbesttir. Zira ekmek A kan grubu için faydalı gıdalar arasındadır.

    • Kan grubu listelerinde “yenilebilecek olan ” gıdalar her ne kadar yasak olmasa da bunlardan bir süre uzak durmak şifaya ulaşmayı çok daha kolaylaştıracaktır.

    • Kişi kan grubuna uygun olsa dahi kendisine gaz yapan yiyecekleri tespit edip beslenmesinden çıkartmalıdır.

    3- Karışık Beslenme Kuralı

    Öğünlerde çeşit ne kadar az olursa gıdalardan alınacak fayda o kadar artacaktır. Özellikle farklı protein türlerinin bir arada tüketilmemesi gerekmektedir.

    Örneğin: Et ile süt ürünleri (mesela et ve yoğurt), et ile bakliyatlar (mesela etli kuru fasulye), beyaz et ve kırmızı et (karışık ızgara) gibi farklı protein türlerinin karıştırılmaması gerekmektedir. Karışık beslenmede sebzeler ve salatalar nötr kabul edilir ve her tür gıda ile tüketilebilir.

    Örneğin: Tarhana çorbası (içinde süt ve süt ürünleri var) yedikten sonra et, tavuk veya balık tüketilmesi önerilmez.

    4- Sıvı Alım Kuralları

    Sıvı alım kuralları tüm sistem boyunca temel bir kural olarak varlığını sürdürmektedir.

    SEVİYE-6 UYGULAMA TABLOSU


    ÜÇ GÜNLÜK ORUCUN DETAYLI UYGULANMASI

    Oruç tutulacağı günün gecesinde yani Çarşamba günü niyet edilir. Sonrasında ise gece yatmadan evvel sinameki ya da mg sülfat içilir. İstenilirse bu iki bağırsak boşaltıcı ürün sahurda da içilebilir. Bağırsakların oruç esnasında boşalmış olması en önemli konudur. Eğer zikredilen bu ürünler kişinin bağırsaklarını boşaltmadıysa, ertesi gün mutlaka lavman yaparak boşaltımı sağlamak gerekmektedir.

    Sahura kalkmak gerekli olmamakla birlikte sahura kalkan bireyler için su tüketiminin bir sınırı yoktur. Bu aşamada 3 günlük oruç başlamış bulunmaktadır.

    Perşembe- Cuma- Cumartesi oruçlu geçirilen 3 gündür. İftarda çok hararet ve iç yanması yoksa, sadece orucu bozmak amacıyla bir miktar su içilir fakat kişi çok fazla susuzluk hissediyorsa yavaş ve yudum yudum olmak kaydıyla iftar-sahur arasında su içebilir. Bu ihtiyaç kişiye ve mevsime göre değişen bir durumdur. Oruç açıldıktan sonra dileyenler sahura kadar su içebilir. Miktar ile ilgili bir kısıtlama yoktur. Lakin açlık durumunda fazla su içmek halsizliğe sebep olabileceği gerekçesiyle fazla su tüketilmesi önerilmez.

    Pazar: Tabloda anlatılan şekilde açlık orucu sonlandırılır.

    Pazartesi: Tabloda belirtilen şekilde beslenmeye geri dönülür.

    Not: Gebeler, emzirenler, diyaliz hastaları, ağır böbrek hastaları, açık kalp ameliyatı gibi ameliyat geçirmiş olan bireylerin bu seviyeyi uygulaması önerilmez. Bu bireylerin ‘Gerçek Tıp’ kitabında anlatıldığı şekilde karaciğer temizliğine hazırlık yapmaları önerilir.

    Burada paylaşılan hiçbir bilgi sağlık uygulaması, teşhis, tedavi, ilaç olmayıp çeşitli bilgi kaynaklarından yapılan bir derlemedir. Herhangi bir beslenme planı uygulamadan önce doktorunuza, diyetisyeninize danışınız.

  • Seviye-7 Karaciğer Temizliği

    SEVİYE-7 “KARACİĞER TEMİZLİĞİ”

    Sağlıklı yaşam uygulaması olan Apayrı Yaşam Sisteminin sonuç evresine “Seviye-7” denir. Uygulandığı taktirde detoks etkisi ile vücuttaki toksinlerden arınma sürecine dikkat çekmek amacıyla “Karaciğer Temizliği” olarak tanımlanmıştır.

    SEVİYE-7 KURALLARI

    1-Niyet Etmek

    Seviye-7’ye başlarken hem batinen (kalben) hem de zahiren (sesli) niyet etmek önemlidir. Bu sayede tüm hücreler yapılan niyetin farkına varıp çalışmalarını ona göre programlayacaktır. Niyetin gücü ile sürecin zorluğu/kolaylığı doğru orantılıdır. Niyet ne kadar kuvvetli, inançlı ve kararlı yapılırsa Seviye-7 de aynı oranda kolay geçecektir.

    Niyet ile ilgili örnek bir metin: “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için, sağlığımı kazanmak niyetiyle Karaciğer Temizliği yapmaya “şu kadar gün boyunca” Seviye-7’i uygulamaya. Sen zorlaştırma kolaylaştır, Ya Rabbi” Danışmanlık hizmeti alarak programımızı uygulayan danışanlarımız sistem boyunca seviye geçişleri ve açlık oruçlarına Sistem kurucusu Ahmet Apa’nın canlı yayınlarda toplu niyet ettirmesi ile uygulamaktadırlar. Bu sayede toplu halde edilen niyet ile muhteşem bir motivasyon sağlanmakta ve nefs ile mücadele daha kolay aşılmaktadır. Tarifi mümkün olmayan bu muhteşem motivasyonun kişi üzerindeki etkisi ancak yaşanarak anlaşılabilecek bir nimettir.

    2- Yasaklı Gıdalar

    Seviye-7’ye başladığımız günden karaciğer temizliği yapacağımız gün ve sonrasındaki 3 güne kadar toplam 15 gün boyunca;

    • Hayvansal hiçbir gıda tüketmiyoruz (kırmızı et- beyaz et- balık- yumurta- süt ürünleri -tereyağı- kemik suyu- kuyruk yağı vb.),

    • Tuz ve hazır şeker,

    • Bayatlamış yemek (bir gün öncesinde yapılmış yemek),

    • Hazır yiyecekler ve içecekler,

    • Siyah çay, kahve (bitki çayları serbest) tüketmiyoruz. Aksi taktirde program bozulur.

    3- Yenilecek Gıdalar

    Bu süreci mümkün mertebe detoks amacıyla meyve – meyve suları ve sebze – sebze suları ile geçirmek en güzel opsiyondur. Böylece vücudun toksinlerden arındırılması sağlanır. Bununla birlikte eğer yemek yenilecekse, herkes kendi kan grubuna göre en uygun ve şifalı olarak nitelendirilen gıdalarla beslenmelidir. Ayrıca her 3 günlük oruç öncesinde takvimlerde “seviye-7 serbest gün” olarak nitelendirilen Çarşamba günleri, aşağıdaki kan grubunu baz almadan ama seviye-7 yasaklarına da dikkat ederek (tuzsuz ve hayvansal gıda olmadan) istenilen şeyler yenilebilir.

    A kan grupları: Doğal ekmek, bulgur pilavı, salçasız olmak kaydı ile kan grubunda ki tüm şifalı sebzelerin yemekleri, mevsiminde ki tüm yeşillikler, tahin-pekmez (gün aşırı olmak kaydı ile), mercimek, kurufasulye, nohut, ceviz, badem

    AB kan grupları: Doğal ekmek, bulgur- pirinç pilavı, salçasız olmak kaydı ile kan grubunda ki tüm şifalı sebzelerin yemekleri, mevsiminde ki tüm yeşillikler, pekmez, yeşil mercimek, kurufasulye, nohut, ceviz, badem. NOT: Kan grubu AB için kesin kuralları olan faydalılar- zararlılar listesinden söz etmek zordur. B ağırlıklı AB’ler B grubuna göre, A ağırlıklı AB’ler A grubuna göre beslenme programlarında değişiklik yapabilirler. Kendisine neyin dokunup, neyin iyi geldiğine karar verebilmesi için kendisini gözlemlemesi gerekmektedir. Kendisinde gaz oluşturan yada şişkinlik yapan gıdalardan uzak durması gerekmektedir.

    B kan grupları: Doğal ekmek, bulgur pilavı, pirinç pilavı, patates yemekleri, salçasız olmak kaydı ile kan grubunda ki tüm şifalı sebzelerin yemekleri, mevsiminde ki tüm yeşillikler, pekmez, yeşil mercimek, ceviz.

    0 kan grupları: Salçasız olmak kaydı ile kan grubunda ki tüm şifalı sebzelerin yemekleri, her gün olmamak kaydı ile pirinç pilavı veya sebze yemeklerine pirinç eklemesi, mevsiminde ki tüm yeşillikler.

    4- Sıvı Alım Kuralları

    Önceden de belirtildiği üzere, sıvı alım kuralları tüm sistem boyunca temel bir kural olarak varlığını sürdürmektedir.

    SEVİYE-7 UYGULAMA TABLOSU

    5-Karaciğer Temizliği Uygulaması

    Seviye-7’de tutulan oruçların Seviye-6’da ki 3 günlük oruçlar ile arasında hiçbir fark yok.

    Gerekli malzemeler

    Seviye-7 karaciğer temizliği uygulaması Gerçek Tıp kitabından uyarlanmış olup, aşağıda özeti paylaşılmaktadır.

    1) Gerçek Tıp Kitabı (karaciğer temizliği ile ilgili kısmı okumanız ve bu kitap elinizin altında bulunması çok daha doğru olur.)

    2) Bulabileceğiniz en kaliteli 300 gr zeytinyağı.

    3) En az 300 gr limon suyu elde edecek kadar ( Limonlar sarı kalın kabuklu olsun, ince kabuk mandalina lezzetinde olanlar GDO’lu) Limon ne kadar ekşi olursa o kadar iyi olur.

    4) En az 2 adet lavman seti. Zaten ucuz bir şey olduğu için 3 tane alarak tedbirli olmak çok daha iyi olacaktır.

    5) Sıcak su torbası

    6) Magnezyum sülfat

    7) Taze nane

    8) Pirinç lapası (3 kaşık yağsız tuzsuz pişmiş pirinç lapası)

    Karaciğer Temizliği Günü Hazırlık Aşamaları:

    1- Sabah 07.00-09.00 aralığında açlık orucu, meyve + su karışımı ile sonlandırılır. (Su / Meyve oranı 4/1 kadar olmalıdır).

    2- Saat 17.00’ye kadar tüm gün boyunca meyve ve sebze suları içmeye devam edilecek. Karaciğer temizliği için en iyisi elma suyudur. Ama limon suyu, greyfurt suyu, ıspanak ya da havuç suyu da tercih edilebilir. Bu karışımlar aşağıdaki şekilde hazırlanabilir;

    • Katı sebze/meyve sıkacağı ile sebze/meyveler taze sıkılacak, bir bardağın 1/3 ü sıkılmış meyve/sebze suyu + üzerine su ile tamamlanacak. (en ideal meyve elma, en ideal sebzeler ıspanak, semizotu vb)

    • Not: Katı sebze meyve sıkacağı yok ise elmayı ya da sebzeleri rendeleyerek elimizle suyunu sıkmak suretiyle kullanabiliriz. (veya rendelenen malzemelerin, tülbent benzeri bir bez yardımıyla da suyu çıkarılabilir).

    3- Saat 17.00’de tepeleme 1 çorba kaşığı magnezyum sülfat (sinameki de olabilir) içilecek ve sonrasında saat 19.00’a kadar kesinlikle hiçbir şey içilmeyecek ve asla yenilmeyecek (açlık yapar gibi)

    4- Saat 19.00’da sağ tarafa karaciğerin üzerine ılık su torbası koyarak yatılacak Suyun sıcaklığı 35-37 derece arası olmalı. Gıda ısı ölçeri olanlar varsa kullanabilir. Olmayanlar bunu nasıl ayarlayacaksınız? Vücut ısınız 37 derece yani vücut ısınızdan bir miktar fazla olsun 40 derece gibi. Zira suyu torbaya koyunca soğukluğundan 4-5 derece kaybedecektir ve tam 35-37 derecelere gelecektir. Bu ılık su torbası saat 23.00’a kadar karaciğerin üzerinde olacak şekilde yatmaya devam edilecek. Su soğursa sıcak su ilavesi yapılmalıdır. Tuvalet ihtiyacı dışında asla kalkılmaz.

    5- Saat 19.15 ‘de 50 gr zeytinyağı ve 50 gr taze sıkılmış limon suyu karıştırılarak içilir 15 dakika sonra tekrar 50 gram zeytin yağı ve taze sıkılmış limon karıştırılıp içilecek. (Ölçekli bardağı olanlar kolaylıkla ayarlayabilirler, olmayanlar 1 çay bardağının yarısını limon yarısını zeytinyağı doldurmak suretiyle kullanabilir. (bu ölçü takriben 100ml tekabül etmektedir.) Saat 21.00’a kadar aşağıda kiloya göre verilen miktardaki ki tüm zeytinyağı ve limon karıştırılarak bitirilmelidir.

     

    Ölçüler
    • Zayıf veya zayıfa yakın beden tipi 50 kilo ve civarında olanlar toplamda 200 gram limon suyu ve 200 gram zeytinyağı=400 gram

    • Orta boylu ve orta kilolu olanlar toplamda 250 gram limon suyu ve 250 gram zeytinyağı=500 gram

    • İri cüsseli ve fazla kilolu olanlar toplamda 300 gram limon suyu ve 300 gram zeytinyağı=600 gram miktarında tüketmeliler.

    Not: Bu karışımı içerken mide bulanması olabilir. Böyle bir durumda ağzı açıp derin nefes alıp vermek ve yutmamak kaydı ile ağzınızda taze nane ya da ayva çiğnemek fayda verir. Mide bulantısına sebep olan en önemli etken zeytin yağının kalitesidir. Ağır yağlar mide bulantısı yapabilir. İçime uygun meyvemsi bir zeytin yağı ve oldukça ekşi bir limon kullanıldığı taktirde mide bulantısı olmayacaktır. Yağ ve limon karışımı içme araları daha uzun ya da kısa olabilir. Bu durum kişinin keyfine kalmıştır. Olmazsa olmaz kural; 21.00’de tüm yağ ve limon karışımı içilmiş olmalıdır.

    6- 19.00-23.00 arası kusmamak önemlidir. Eğer kusulursa tüm temizlik süreci iptal olmuş olur. Bu karaciğerin temizlenmeye hazır olmadığını ve aşırı derecede ağır toksinler tarafından istila edildiğinin bir işaretidir. 23.00’dan önce kusma olur ve içilen karışım çıkartılırsa temizlik gerçekleşmez. Böyle bir durumda bir süre beklenip seviye-7 tekrar uygulanır.

    7- Ama eğer 00’dan sonra kusma ihtiyacı gelirse mutlaka kusulmalıdır. Zira bu durumda karaciğer kusma yolu ile temizlendi demektir. Ama bu temizlikte yarım kalmış ve gerçek anlamda bir KT. olmamıştır. Bu durumda kişi yine seviye-7’yi baştan tekrar ederek karaciğerini tekrar temizlemelidir.

    8- 23.00-02.00 arası en az 2 defa büyük abdeste çıkmak gerekir. Eğer saat 02:00′ ye kadar büyük abdest gelmemiş ve bağırsaklar boşaltılmamışsa mutlaka lavman yapılmalıdır.

    9- Sabah 07.00 lavman yapılmalıdır. Gece lavman yapmış olsak bile sabah bu saate mutlaka tekrar lavman yapılmalıdır. Bağırsaklardan atılanları daha detaylı gözlemlemek için lazımlık ve süzgeç kullanılabilir. Tüm bu işlemden sonra gusül abdesti alınır ve 3 kaşık yağsız tuzsuz pirinç lapası yiyerek karaciğerin kapanmasını sağlanır.

    10- Tüm bu süreç sonunda kişi çok yorgun olacaktır. Bu yüzden dinlenmek ve meyve ile günü geçirmek oldukça iyi gelir. Bol bol meyve yenilebilir.

    NOT: Lavman Suyu nasıl hazırlanır: 6 bardak suyu (yetişkinlerde) önce iyice kaynatın sonra soğumaya bırakın. Ve tıpkı sıcak su torbasındaki gibi vücut ısısına gelince (35-40 derece) torbaya doldurunuz. Sonra içine bir ya da iki adet limon sıkılır. Bir diğer seçenekte bir miktar el yapımı doğal elma sirkesi eklenmesidir.

    NOT: Lavman seti içerisindeki jel ve sıvı madde kullanılmaz. Sadece torba ve hortumu kullanılır. Hortumun ucuna zeytinyağı sürülür ve sonrasında hortumun ucu yavaş yavaş makattan içeriye doğru itilir. Suyun bağırsaklarınıza dolmasına izin verilir. (Yani secde pozisyonu şeklini alarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.) 6 bardak suyu bağırsaklarına aldığınızda önce sağa sonra sırt üstü sonra sola 5’er dakika olmak üzere toplamda 15 dakika yattıktan sonra tuvalete ya da lazımlığa oturun ve süzgeç kullanın.

    NOT: Hanımlar özel günlerinde KT yapmamalıdır. Zira bu dönemlerinde lavman uygulaması yapılması sakıncalıdır. KT günü adet olan bayanlar Seviye-7’ye uygun şekilde beslenmeye devam ederek adet dönemi bittiği anda iki günlük açlık orucunu tutarak KT sürecini tamamlayabilir.

    Karaciğer temizliği tamamlanıp pirinç lapası ile karaciğer kapatıldıktan sonra ve takip eden 3 gün boyunca, yine seviye-7’deki gibi hayvansal gıda, tuz, şeker, çay, kahve tüketilmemelidir. Meyve  ve  sebze  ağırlıklı  hafif  şekilde  beslenilerek  karaciğer  korunmalıdır. Temizlik tüm bu süreç tamamlandıktan sonra bitmiştir. Tekrar belirtmekte fayda var; Gerçek Tıp kitabının el altında olması çok büyük rahatlık sağlar.

    Burada paylaşılan hiçbir bilgi sağlık uygulaması, teşhis, tedavi, ilaç olmayıp çeşitli bilgi kaynaklarından yapılan bir derlemedir. Herhangi bir şey uygulamadan önce doktorunuza, diyetisyeninize danışınız.
  • Seviye-8 Bir Ömür

    SEVİYE-8 “BİR ÖMÜR”

    “Apayrı Yaşam Sistemi’nin” tüm seviyeleri tamamlandıktan sonra, kazanılan sağlığımızı, yeni bedenimizi ve yeni yaşantımızı korumak için bir ömür uygulanması gereken programına ‘’Seviye-8’’ denir. Uygulanması oldukça kolay olan “Seviye-8 açlık ile tokluk arasında ki mükemmel dengedir.”

    1) SEVİYE-8 KURALLARI:

    -Seviye-8 da bir ömür boyu serbest öğünler hariç kan grubuna göre beslenme ve karışık beslenme kuralına dikkat edilmelidir.

    -Bazen hızlı bazen yavaş tempo günlük yürüyüşler yine yaşam biçimimizin bir kuralı olarak devam edecektir.

    -Seviye-8 da her ayın hicri 13.14.15’inde 3 günlük açlık orucu tutulacaktır.

    -Senede 15 gün, serbest gün uygulama izni vardır. (Senelik izinler, düğün, ameliyat, tatil programları vb. durumlar için)

     
    2) YASAKLI GIDALAR LİSTESİ:

    Serbest öğünler hariç kan grubuna göre yasaklı olan gıdalardan uzak durarak besleniyoruz.

     
    3) SIVI ALIM KURALLARI:

    Önceden de belirtildiği üzere, sıvı alım kuralları hayatımız boyunca temel bir kural olarak varlığını sürdürecektir. 

    ÖRNEK SEVİYE-8 UYGULAMA TABLOSU

    Burada paylaşılan hiçbir bilgi sağlık uygulaması, teşhis, tedavi, ilaç olmayıp çeşitli bilgi kaynaklarından yapılan bir derlemedir. Herhangi bir şey uygulamadan önce doktorunuza, diyetisyeninize danışınız.

     

Kan Grubu Listeleri
  • A Kan Grubu Beslenme Listesi

    A KAN GRUBU BESLENME LİSTESİ

     

     
    FAYDALI OLAN YİYECEKLER

     

    Et Ürünleri: Balık: morina, sazan, sardalya, uskumru, kırmızı levrek

    Süt Ürünleri: Kefir ve kefir suyu; yoğurt ve yoğurt suyu

    Yağlar: Zeytinyağı, ceviz yağı, badem yağı, kuyruk yağı/iç yağı

    Karbonhidratlar: Buğday ürünleri ve ekmeği (amarant veya eski Türk buğdayı), çavdar ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, karabuğday ürünleri

    Sebzeler: Börülce fasulye, soya ve ürünleri (soya doğal, genetiği değiştirilmemiş olmalı), enginar, hindiba, marul, havuç ve havuç suyu, kırmızı pancar ve suyu, semizotu ve suyu, kabak, pırasa, ıspanak, pazı, beyaz lahana, brokoli, yer elması, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve her türlü yeşil yapraklı sebze

    Bakliyatlar: Her tür mercimek, kuru fasulye (inci fasulye), nohut

    Meyveler: Kayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği

    Kuru yemişler: Yer fıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, acı badem, badem

    Baharatlar: Zencefil, zerdeçal, kakule (kardamone), hardal, kedi otu, keten tohumu, kimyon, kekik, biberiye, doğal yetiştirilmiş aloe Vera, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu), karanfil, sinameki

    Çaylar/İçecekler: Kuşburnu, taze kavrulmuş kahve, yeşil çay, biberiye, ıhlamur

    Diğerleri: Pekmez

     

    YENİLEBİLECEK OLANLAR

     

    Et Ürünleri: Tavuk ve hindi eti (kurban bayramlarında ve 10- 14 günde bir defa koyun, kuzu eti yenilebilir), taze yumurta

    Süt Ürünleri: Koyun, keçi peyniri ve sütü, beyaz peynir, salamura peynir, eski kaşar, tulum peynir, mozarella; deve, koyun, keçi sütü (Peynirlerin sütü ve mayasına dikkat edilmelidir.)

    Diğerleri: Bal, nöbet şekeri, kestane, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri, mısır ve ürünleri (yerli mısır, Amerikan genetiği değiştirilmiş mısır değil), arpa çeşitleri, barbunya, turp, nar ve “Zararlılara” girmeyen meyve, sebze ve yiyecekler

    NOT: Kan grubu A olup 0 taşıyan gruplarda (A0) kırmızı et haftada bir tüketilebilir. 0 taşımayan A’lar ise (AA) kırmızı eti ancak iki haftada bir veya ayda bir tüketebilirler. AA’lar için bal tavsiye edilmezken, A0’lar ara sıra bal kullanabilirler. 

     

    ZARARLI OLAN YİYECEKLER

     

    Her et (tavuk ve hindi hariç), deniz hayvanları (kerevit, kalamar v.b.) ve havyar, inek sütü, tereyağı ve herhangi sıvı veya katı yağ (balık yağı, dana iç yağı, zeytinyağı ve keten yağı hariç), patates, pul biber, domates, domates salçası, siyah çay, mandalina, portakal ve suyu, maden suyu

    Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra -iyileşme süresince değil – ölçülü olarak tüketebilirler.

     

    HERKES İÇİN ZARARLI OLAN YİYECEKLER     

     

    Hazır dondurma, genetiği değiştirilmiş buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405-550), genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri, genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası, rafine ve hidrojenize edilmiş sıvı yağlar, margarinler, kavrulmuş ve bekletilmiş kuruyemiş, ketçap, kimyasal sirkeler (beyaz sirke ruhu ürünleri), bayat yiyecekler, önceden pişirilip ısıtılmış yiyecekler, dondurma, sakız, hazır katkılı yiyecek ve içecekler, tatlandırıcılar, genetiği değiştirilmiş buğday ve mısır nişastası, glikoz, früktoz,  katkılı piyasa zeytinleri, katkılı hazır turşular. Her türlü fabrika işlemi görmüş ambalajlı ürün (çaylar, salçalar, zeytinler)

     

  • B Kan Grubu Beslenme Listesi

    B KAN GRUBU BESLENME LİSTESİ

    FAYDALI OLAN YİYECEKLER

    Et Ürünleri: Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalya, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, beybalığı, taze yumurta,

    Süt Ürünleri: Yoğurt, doğal süt, doğal beyaz peynir, eski kaşar peynir, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri

    Yağlar: Zeytinyağı, içyağı/kuyruk yağı

    Karbonhidratlar: Yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri,

    Sebzeler: Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnabahar, patates, her biber, kara hindiba, maydanoz ve her tür yeşillik

    Bakliyatlar: Yeşil mercimek

    Meyveler: Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü, şeftali, turunçgiller (mandalina, portakal, greyfurt, limon)

    Kuruyemişler: Ceviz

    Baharatlar: Kimyon, çemen, pul biber, köri, reyhan (fesleğen), magnezyum sülfat (İngiliz tuzu), kişniş

    İçecekler: Papatya, kekik, lavanta, horozibiği, nane, yeşil çay,

    Diğerleri: Halis bal, pekmez ,magnezyum sülfat (İngiliz tuzu)

    YENİLEBİLECEK OLANLAR

    Et Ürünleri: Her et (tavuk ve kaz hariç),

    Süt Ürünleri: Tereyağı, kaymak,

    Karbonhidratlar: Arpa ve ürünleri

    Bakliyatlar: Barbunya, beyaz fasulye, inci fasulye, yeşil fasulye,

    Baharatlar: Sinameki, keçi boynuzu, nane, anason, kakao, nöbet şekeri, keten tohumu, kekik

    İçecekler: İşlem görmemiş çay, taze kahve

    Kuruyemişler: Tatlı badem

    Sebze ve Meyveler: Mantar, kabak, ”Zararlılara” girmeyen her  çeşit meyve ve sebze, kestane

    ZARARLI OLAN YİYECEKLER

    Deniz hayvanları, tavuk ve kaz eti, sarı ve kırmızı mercimek, nohut, yer fıstığı, Antep fıstığı, ayçiçeği çekirdekleri, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, kara buğday ve ürünleri, enginar, aloe Vera, Hindistan cevizi, her sıvı yağ (zeytin yağı, keten yağı hariç), kara biber, beyaz biber, domates salçası, soya sosu, tarçın.

    Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra- iyileşme süresince değil – ölçülü olarak tüketebilirler.

    HERKES İÇİN ZARARLI OLAN YİYECEKLER

    Hazır dondurma, genetiği değiştirilmiş buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405-550), genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri, genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası, rafine ve hidrojenize edilmiş sıvı yağlar, margarinler, kavrulmuş ve bekletilmiş kuruyemiş, ketçap, kimyasal sirkeler (beyaz sirke ruhu ürünleri), bayat yiyecekler, önceden pişirilip ısıtılmış yiyecekler, dondurma, sakız, hazır katkılı yiyecek ve içecekler, tatlandırıcılar, genetiği değiştirilmiş buğday ve mısır nişastası, glikoz, früktoz, katkılı piyasa zeytinleri, katkılı hazır turşular. Her türlü fabrika işlemi görmüş ambalajlı ürün (çaylar, salçalar, zeytinler)

  • AB Kan Grubu Beslenme Listesi

    AB KAN GRUBU BESLENME LİSTESİ

     

    FAYDALI OLAN YİYECEKLER


    Et Ürünleri: Koyun, tavşan ve hindi eti, balık; kırmızı levrek, sardalya, morina, bey balığı, taze yumurta

    Süt Ürünleri: Yoğurt, doğal beyaz peynir, eski kaşar, keçi ve koyun sütü ve peyniri

    Yağlar: Zeytinyağı, ceviz yağı ve iç yağı, kuyruk yağı

    Karbonhidratlar: Karabuğday ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, pirinç ürünleri ve ekmeği, yumuşak buğday (Eski Türk buğdayı) ürünleri ve ekmeği, arpa ürünleri ve ekmeği

    Sebzeler: Salatalık, karnabahar, beyaz lahana, patlıcan, kırmızı pancar, semiz otu, ıspanak, kara lahana, marul, havuç, pazı, brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve her yeşil yapraklı sebze, deniz lahanası (laminariya)

    Bakliyatlar: Yeşil mercimek

    Meyveler: İncir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, karpuz, ananas

    Kuru yemişler: Yer fıstığı, ceviz, badem, fındık

    Baharatlar: Zencefil, kimyon, zerdeçal, kişniş, çemenotu, kakule (kardamone), keten tohumu

    Çaylar/İçecekler: Kuşburnu, papatya, yeşil çay, kekik, lavanta, ısırganotu, taze kahve

    Diğerleri: Halis bal, pekmez, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu)

    YENİLEBİLECEK OLANLAR

    Et Ürünleri: Havyar, ara sıra dana/sığır eti

    Süt Ürünleri: Tek ineğin sütü, ara sıra tereyağı

    Bakliyatlar: Kuru fasulye, barbunya

    Baharatlar: Kekik, nane, nöbet şekeri

    Kuruyemişler: Antep fıstığı

    Sebze ve Meyveler: Pırasa, domates, kayısı, dut, kavun ve “Zararlılar”a girmeyen yiyecekler, meyve ve sebze, nar ve suyu, muz, mandalina, kestane

    NOT: Kan grubu AB için kesin kuralları olan faydalılar-zararlılar listesinden söz etmek zordur. B ağırlıklı AB’ler B grubuna göre, A ağırlıklı AB’ler A grubuna göre beslenme programlarında değişiklik yapabilirler. Kendisine neyin dokunup, neyin iyi geldiğine karar verebilmesi için AB grubunun mutlaka sağlıklı ve açlıkları yapmış olması gerekir.

    ZARARLI OLAN YİYECEKLER

    Tavuk eti, deniz hayvanları, mısır ve ürünleri, nohut, çavdar ekmeği, susam ve ürünleri, börülce fasulye, Ayçiçek çekirdekleri, pul biber, kara ve beyaz biber, domates salçası, portakal ve suyu, avokado, enginar, turp, aloe Vera ve herhangi sıvı veya katı yağ (zeytinyağı ve ceviz yağı hariç), portakal, Hindistan cevizi, Tahin.

    Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra- iyileşme süresince değil- ölçülü olarak tüketebilirler.

    HERKES İÇİN ZARARLI OLAN YİYECEKLER

    Hazır dondurma, genetiği değiştirilmiş  buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405-550), genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri, genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası, rafine ve hidrojenize edilmiş sıvı yağlar, margarinler, kavrulmuş ve bekletilmiş kuruyemiş, ketçap, kimyasal sirkeler (beyaz sirke ruhu ürünleri), bayat yiyecekler, önceden pişirilip ısıtılmış yiyecekler, dondurma, sakız, hazır katkılı yiyecek ve içecekler, tatlandırıcılar, genetiği değiştirilmiş buğday ve mısır nişastası, glikoz, früktoz, katkılı piyasa zeytinleri, katkılı hazır turşular. Her türlü fabrika işlemi görmüş ambalajlı ürün (çaylar, salçalar, zeytinler)

  • 0 Kan Grubu Beslenme Listesi

    0 KAN GRUBU BESLENME LİSTESİ

     FAYDALI OLAN YİYECEKLER

    Et Ürünleri: Dana, sığır, koyun eti ve yabani hayvan eti (biraz yağlı olabilir); balık; taze köy yumurtası.

    Yağlar: Zeytinyağı, keten yağı, ceviz yağı, hayvani yağlar (iç yağı/kuyruk yağı)

    Sebzeler: Enginar, karalahana, brokoli, hindiba, marul, ıspanak, roka, maydanoz, pazı, her yeşil yapraklı sebze, turp(bilhassa karaturp), kırmızı pancar, soğan, sarımsak, kabak, balkabağı,

    Meyveler: İncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm eriği, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango.

    Baharatlar: Ceviz, kavrulmamış kabak çekirdeği, kırmızı pul biber, zencefil, safran, keçiboynuzu, zerdeçal, kimyon, kişniş,keten tohumu.

    Çaylar: Kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, yeşil çay, kekik, tarhun, biberiye, alıç, zeytin yaprağı, ayrıkotu

    Diğerleri: Hakiki bal ve doğal maden suyu

    YENİLEBİLECEK OLANLAR

    Et ürünleri: Tavuk, hindi ve yabani kuş eti

    Süt Ürünleri: Doğal üretim tereyağı, ara sıra kaymak, ev yoğurdu, ev yapımı kefir, doğal üretim çökelek, koyun ve keçi peyniri, eski kaşar, tulum peyniri- bunlar haftada 1-3 defa yenilebilir; koyun, keçi, deve sütü (inek sütü yalnızca sütlü tatlılarda tarçın ve zencefil ile tüketilebilir.)

    Sebze ve Meyveler: Her çeşit çiğ lahana (bağırsaklarda gaz yapan hariç); yer elması, börülce, barbunya, yeşil fasulye patlıcan, kereviz, mandalina ve zararlılar kategorisine girmeyen her meyve, sebze ve yiyecek.

    Tahıllar: Pirinç ve ürünleri, karabuğday ve çeşitleri, nohut, çavdar ve çeşitleri, nişasta buğdayı (eski Türk buğdayı) çeşitleri; yerli mısır ve mısır ürünleri

    Kuruyemişler: Susam ve ürünleri (tahinin ayçiçeği yağı ile karıştırılmamış olmasına dikkat ediniz), ceviz, kavrulmamış veya yeni kavrulmuş çam fıstığı, fındık, badem ve badem yağı, kestane.

    ZARARLI OLAN YİYECEKLER

    Süt ve süt ürünleri (’’Yenilebilecek olanlar’’ hariç), buğday ve buğday ürünleri, yer fıstığı, karnabahar, portakal, aloe vera, domates salçası, kahve, siyah çay, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek ve içecek.

    Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra  iyileşme süresince değil – ölçülü olarak tüketebilirler.

    HERKES İÇİN ZARARLI OLAN YİYECEKLER

    Hazır dondurma, genetiği değiştirilmiş buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405-550), genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri, genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası, rafine ve hidrojenize edilmiş sıvı yağlar, margarinler, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, ketçap, kimyasal sirkeler (beyaz sirke ruhu ürünleri), bayat yiyecekler, önceden pişirilip ısıtılmış yiyecekler, dondurma, sakız, hazır katkılı yiyecek ve içecekler, tatlandırıcılar, genetiği değiştirilmiş buğday ve mısır nişastası, glikoz, früktoz, katkılı piyasa zeytinleri, katkılı hazır turşular. Her türlü fabrika işlemi görmüş ambalajlı ürün (çaylar, salçalar, zeytinler)

Genel sorular
  • Siparişimi değiştirebilir miyim?

    Değişiklik talepleri yalnızca ilk 15 gün içerisinde kabul edilmektedir. Siparişinizde değişiklik yapmak için lütfen destek ekibimize ulaşın.

  • Siparişimin durumu nedir?

    Siparişinizi verdikten sonra, siparişinizin durumunu takip etmek için size bir onay e-postası göndereceğiz.

    Siparişiniz gönderildiğinde, beklenen teslimat tarihini ve siparişinizi takip etmeniz için bir bağlantıyı içeren başka bir e-posta daha göndereceğiz (teslimat yöntemi izin verdiğinde).

    Ayrıca, siparişinizin durumunu web sitesindeki "Kargo Takip" bölümünden de takip edebilirsiniz.

Nakliye
  • Hangi kargo ile çalışıyorsunuz?

    MNG Kargo ile Çalışmaktayız.

  • Siparişimin kargoya verilmesi ne kadar sürer?

    Siparişinizi verdikten sonra, genellikle teslimat için işleme alınması 12 ila 24 saat sürer. Ortalama 2 ila 3 gün içerisinde sizlere ulaştırıyoruz.